Candidatul democrat la preşedinţia SUA Joe Biden şi-a făcut marţi publice cele mai recente declaraţii fiscale pentru anul 2019, cu câteva ore înaintea dezbaterii cu contra-candidatul republican Donald Trump, în contextul în care preşedintele american este ţinta unor dezvăluiri în presă cu privire la situaţia sa fiscală, informează AFP.

Documentele, postate pe site-ul candidatului democrat la Casa Albă, arată că Joe Biden şi soţia sa au plătit anul trecut impozite federale în valoare de 299.346 de dolari.

Duminică, New York Times a dezvăluit că miliardarul Donald Trump, care a refuzat să îşi publice fişele fiscale de la alegerea sa în 2016, a plătit impozite statului federal în 2016 şi 2017 în valoare de doar 750 de dolari.

Până în iulie 2019, Joe Biden îşi publicase deja declaraţiile fiscale pentru 2016, 2017 şi 2018 în timpul alegerilor primare din Partidul Democrat, pe care le-a câştigat.

Totodată, colega sa de campanie care candidează pentru postul de vice-preşedinte, senatoarea Kamala Harris, şi-a făcut la rândul său publică fişa fiscală pentru 2019 de 1.1 milioane de dolari.

Este foarte probabil ca situaţia fiscală a preşedintelui Donald Trump să constitue ţinta atacurilor adversarului său în timpul dezbaterii ce urmează să aibă loc marţi seară în Cleveland.

AGERPRES/(AS - autor: Raluca Anghel, editor online: Alexandru Cojocaru)