Trump: "Nu vreau să plătesc impozite" Președintele Trump a oferit o apărare sinceră când a fost întrebat cu privire la o nouă raportare cu privire la suma minimă a impozitului pe venit pe care a plătit-o: "Nu vreau să plătesc impozite”.

Trump a spus că lacunele fiscale pentru americanii bogați sunt de exploatat - chiar dacă, în același timp, a încercat să pretindă că a plătit "milioane de dolari” în impozite în primii ani ai președinției sale.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572331674877-0'); }); Trump a încercat să pretindă că face ceea ce făceau toți ceilalți, evitând impozitele, insistând totodată că plătește milioane de impozite.  Donald Trump nu a plătit deloc impozite sau a plătit impozite mici, dezvăluie cotidianul The New York Times (NYT), iar refuzul acestuia de a-şi dezvălui averea a irupt în campania prezidenţială americană înaintea dezbaterii foarte aşteptate, marţi, cu candidatul democrat Joe Biden, relatează AFP.

Cotidianul american a publicat o anchetă jurnalistică, după ce şi-a procurat date fiscale "cu privire la peste 20 de ani" despre fostul magnat în domeniul imobiliar "şi sutele de societăţi din grupul său" necotat pe piaţă.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572332232519-0'); }); "Donald J.

Trump a plătit 750 de dolari impozit pe venit în anul în care a câştigat preşedinţia", în 2016, şi tot atât "în primul său an la Casa Albă", în 2017, scrie ziarul. "El nu a plătit deloc impozit pe venit în zece din cei 15 ani precedenţi, în mare parte pentru că a declarat că a pierdut mai mulţi bani decât a câştigat", scrie cotidianul american.

Potrivit NYT, Trump a aplicat totodată deduceri pentru reşedinţele sale, avionul său privat şi - în valoare de 70.000 de dolari - pentru cheltuieli cu coaforul înainte de apariţiile sale la televiziune.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572332257071-0'); }); Trump: "Suntem la câteva săptămâni de vaccin" Președintele Trump și fostul vicepreședinte Joe Biden au oferit versiuni extrem de diferite la pandemia de coronavirus.Când ambii candidați au fost întrebați despre tratamentul pandemiei în timpul dezbaterii, Biden a arătat numărul uimitor de americani care au murit sau au luat coronavirus de când pandemia a ajuns în SUA.

Când i s-a prezentat acest număr, Trump a spus: "Este ceea ce este. ”Ei bine, este ceea ce este pentru că ești cine ești.

De aceea este.

Președintele nu are un plan.

El nu a prezentat nimic. Știa până din februarie cât de grav era acest ... ”, a spus Biden, făcând referire la interviurile lui Trump cu jurnalistul Bob Woodward, în care a indicat că dorește să dea jos coronavirusul pentru a nu crea panică națională.

Trump a replicat, spunându-i lui Biden: "Nu ai fi putut niciodată să faci treaba pe care am făcut-o" și a vorbitt despre modul în care administrația Obama a tratat gripa porcină. „Avem combinezoanele speciale.

Avem măștile.

Am fabricat ventilatoarele. Și acum suntem la câteva săptămâni de vaccin.

Facem deja terapie.

Mai puțini oameni mor ”, a spus Trump, învinuind China de virus și susținând că lipsa de succes percepută de administrația sa în gestionarea pandemiei este rezultatul presei proaste.

Impactul dezbaterilor televizate asupra scrutinului rămâne limitat, însă aceste întâlniri reprezintă momente puternice ale campaniei electorale, de la prima înfruntare faţă în faţă, organizată în urmă cu 60 de ani, la Chicago, între John F.

Kennedy şi Richard Nixon.

Devansat în sondaje de mai multe săptămâni, Donald Trump speră la o seară bună - sau la o greşeală spectaculoasă a adevrarului său democrat - pentru a se relansa.

Un nou sondaj Washington Post-ABC News publicat marţi îl prezintă înfrânt zdrobitor în statul Pennsylvania, în care a obţinut o victorie în 2016.

Odată cu apropierea scrutinului de la 3 noiembrie, el se teme că ar putea deveni primul preşedinte care nu este reales - de un sfert de secol -, de la înfrângerea lui George H.

W.

Bush de către Bill Clinton în 1992. Între subiectele aflate pe agenda dezbaterii se află covid-19, Curtea Supremă, economia, probleme rasiale, bilanţurile celor doi candidaţi şi ”integritatea scrutinlui”.

Totul îi desparte pe cei doi candidaţi septuagenari.

Donald Trump a candidat o singură dată, în 2016, şi a creat cea mai mare surpriză din istoria politică modernă.

Intrat în politică în urmă cu o jumătate de secol, Joe Biden, senator şi apoi vicepreşedinte, speră ca această a treia sa candidatură la fotoliul de la Casa Albă - după candidaturile în alegerile primare democrate din 1988 şi 2008 - să fie cea bună.

Care este punctul tare al fostului om de afaceri republican?

Capacitatea sa de a surprinde, de a sparge codurile, de a-şi impune propriile reguli, propriul stil. ”Este un participan aparte la dezbateri, nu există cu adevărat o reţetă pentru a-l înfrunta”, declară pentru AFP Aaron Kall, un profesor la universitatea din Michigan şi autorul unei cărţi intitulate "Debating The Donald". În tabăra lui Joe Biden se mizează pe experienţa sa, pe emoatie. ”Americanii vor vedea cum arată un preşedinte”, a dat asigurări soţia sa, Jill Biden. "Calm, constant, puternic, rezistent”. Însă frica unei gafe bântuie tabăra democrată, atât de obişnuit este acest leu al politicii cu acest gen.

Odată cu apropierea acestei mari întâlniri, Donald Trump a formulat din nou o cerere bizară, pe jumătate în glumă, pe jumătate provocator, ca Joe Biden să fie supus unui control antidopaj.

Joe Biden a refuzat să comenteze, duminică. Însă echipa sa a dat un răspuns usturător acestei solicitări. ”Dacă preşedintele crede că cea mai bună modalitate de a-şi prezenta argumentele este cu ajutorul urinei, atunci să nu se jeneze”, a declarat directoarea de comunicare a candidatului democrat, Kate Bedingfield.

Strategia nu are nimic nou. În urmă cu patru ani, Donald Trump a formulat exact aceeaşi solicitare cu privire la...

Hillary Clinton.

Celelalte două dezbateri prezidenţiale sunt prevăzute la 15 şi 22 octombrie, respectiv la Miami, în Florida, şi la Nashville. în Tennessee.

Vicepreşedintele republican Mike Pence şi partenera de cursă a lui Joe Biden, senatoarea Kamala Harris, un fost procuror, are loc la 7 octombrie la Salt Lake City, în Utah.

Sursa: RomaniaTV