Echipa masculină de handbal CS Minaur Baia Mare a anunţat, luni, pe site-ul oficial, existenţa a şapte cazuri pozitive la coronavirus în lotul său. ''Primul caz a fost depistat încă din ziua de 23 septembrie, cu simptome apărute încă de duminică 20 septembrie. În urma confirmării faptului că sportivul Călin Căbuţ a fost pozitiv la două teste consecutive, în data de 25 septembrie toată echipa a fost supusă unei noi testări.

Din păcate, rezultatele au confirmat ca pozitivi încă şase sportivi de la clubul nostru: Robert Nagy, Albert Cristescu, Andrei Buzle, Milan Kotrc, Mihai Dobra şi Paul Oargă'', se arată în comunicat.

Jucătorii şi antrenorii echipei băimărene au fost liberi după turneul de la Sfântu Gheorghe, iar Călin Căbuţ n-a participat la reunirea lotului din 23 septembrie.

Ultimul meci al echipei maramureşene la turneul de la Sf.

Gheorghe a fost în data de 17 septembrie, împotriva echipei CSM Bacău, care a raportat mai multe cazuri de Covid-19.

Căbuţ n-a mai avut din acea zi contact cu echipa, exceptându-i pe Milan Kotrc şi Robert Nagy, dar nici aceştia nu şi-au reluat pregătirile.

Albert Cristescu a fost coleg de cameră la Sf.

Gheorghe cu Călin Căbuţ, dar ei n-au mai avut niciun contact direct după revenirea acasă, a precizat clubul.

Marţi 29 septembrie se va efectua o nouă testare a jucătorilor şi staff-ului de la Minaur. În perioada 4-10 octombrie este programat al doilea turneu al Ligii Naţionale de handbal masculin, tot la Sfântu Gheorghe.

AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)