Maria Kolesnikova riscă până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată de această acuzaţie, în conformitate cu legea din Belarus.

Ea s-a angajat în "apeluri la acţiuni menite să pericliteze securitatea naţională a Republicii Belarus", a afirmat Comiteul de investigaţii într-un comunicat postat pe reţeaua Telegram. "Ea rămâne în arest.

O investigaţie este în desfăşurare", se mai menţionează în comunicat.

Kolesnikova este o aliată apropiată a liderei opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, care a fugit în Lituania luna trecută, în toiul reprimării violente a protestelor opoziţiei.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572331674877-0'); }); Citește și Alexandru Lukaşneko, avertisment sumbru după o lună de proteste împotriva sa: "Dacă Belarus cade, urmează Rusia" Tihanovskaia s-a angajat într-un interviu publicat marţi seară să-i asigure siguranţa preşedintelui Aleksandr Lukaşenko dacă acesta va demisiona şi se va retrage paşnic.

Proteste zilnice au avut loc în Belarus de la alegerile prezidenţiale de pe 9 august. În weekendul trecut, cel puţin 100.000 de persoane s-au adunat pentru un marş de protest la Minsk.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572332232519-0'); });

Sursa: RomaniaTV